top of page

Madeleine

Dit is Madeleine. Mijn overgrootmoeder langs moeders zijde

Geboren in 1899 in ‘Coxyde’ en getrouwd met Carolus. Drie kinderen groot gebracht in diezelfde heerlijke badstad, waaronder mijn allerliefste meme Baaldje. En waaauw, wat lijkt m’n meme goed op haar mama, als ik de foto zo zie

Meme Baaldje wordt nog vaak gemist. Maar ik denk wel dat ze het fijn zou vinden, dat onze zaak naar haar mama, Madeleine werd genoemd. Het was een straffe madam, m’n overgrootmoeder, weet ik van horen zeggen. En als ik de verhalen hoor, dan ben ik blij om telkens meer te weten over die veelzijdige vrouw Ze hadden een café/restaurant. En iedereen was er altijd welkom. “Zet je bie.” Tot dat de Duitsers kwamen en die generalen het café en hun woning inpalmden.

Daarna deden ze in strandcabines en strandstoelen en hadden ze ook een speelgoedwinkel, ‘Madeleine’. Begonnen met twee keer niets na die oorlog van ‘40-‘45 maar uitgebouwd tot een goed draaiende winkel aan zee in een periode dat meer en meer dagjestoeristen de weg vonden naar de kust. Zeker ook door de groeiende populariteit van de auto in de jaren ‘50. Het kusttoerisme kende een grote groei en m’n ondernemende (over)grootouders, speelden daar goed op in.

Als je weet dat later de speelgoedwinkel van mijn meme en pepe Baaldje ook ‘Madeleine’ werd genoemd en dat de eerste zaak van m’n ouders ook ‘Madeleine’ heette, dan was de keuze voor m’n eigen zaak (eindelijk) snel gemaakt . Deze foto van m’n overgrootmoeder Madeleine, krijgt een ereplekje in de loft.

Bedankt voor het boeken van de loft voor al jullie creatieve ideeën en samenkomsten. Ik word er zo blij van en Madeleine zou het zeker ook ge-wel-dig gevonden hebben. “Zet je bie” is hier nog steeds het motto.

Geef ze maar een dikke knipoog als je haar passeert in de loft want dat kon ze ook goed. Naar het schijnt, begon zo het verhaal tussen haar en Carolus. ‘T is van horen zeggen ;-)

Over ons

Zelfstandige zijn... dat zit in je bloed. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Al jaren droomde ik van een eigen zaak. Met Loft Madeleine heb ik het gevoel dat vele puzzelstukjes op z'n plaats vallen.

Loft Madeleine, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar het goed is om te vertoeven. Waar mensen thuis kunnen komen. Waar er kan gebrainstormd worden, waar er creativiteit mag zijn, waar er huisgemaakte versnaperingen voor je klaar staan tijdens de pauzes...

Tijdens mijn werkervaringen als reisleider wereldwijd, wist ik het al. Ooit wil ik zelf een eigen gastenverblijf, een ontmoetingsruimte waar kwaliteit voorop staat. Na jarenlange ervaring in het onderwijs besloot ik om in 2021 m'n passie te volgen en ben ik gesprongen. Ik begon aan de tweejarige opleiding 'kok en kelner' aan Spermalie te Brugge en verdiepte me in hospitality terwijl we de loft stilaan maar zeker openden voor het publiek. De fijne reacties gaven ons zoveel energie om dit pad verder te blijven bewandelen. Om mensen te ontvangen. Voor een klein privé-event, businessmeeting, workshop of fotoshoot, het geeft mij tonnen energie. Zó blij dat ik mijn hart durfde volgen, zo dankbaar voor jullie ervaringen en fijne feedback.

 

Ik geloof in eeuwige groei en steeds blijven bijleren. Het is een honger die ik geregeld moet stillen. Dus bestudeer ik tijdens reizen veraf of dichtbij, graag de lokale keuken, het organiseren van events & meetings en volg ik verdere opleidingen. Deze kennis neem ik dan graag mee naar de loft. 

Loft Madeleines concept is doordrenkt van mijn grote passies: fotografie, koken en reizen. De loft wordt verhuurd voor fotoshoots en zo komt dit opnieuw op mijn pad. Met m'n eerdere ervaringen in de wereld van fotografie, zie en weet ik wat jullie nodig hebben voor een geslaagde shoot en speel ik daar bij de inrichting van de loft, zoveel mogelijk op in. Al die creativiteit zien opborrelen tijdens fotoshoots in de loft... ongeloof veel energie krijg ik ervan!

Samen met mijn gezin hoop ik dat de loft kan uitgroeien tot een plek waar passies en authenticiteit samenkomen. Waar iedereen zich welkom voelt, creatief kan zijn en waar kwaliteit voorop staat!  Het ontvangen van de gasten en de organisatie van de fotoshoot of de businessmeeting / het event zal altijd mijn prioriteit zijn. Mensen samen brengen en gasten inspireren met momenten die lang blijven nazinderen... Welkom!

Delphine

bottom of page