top of page

FOTO- OF VIDEOLOCATIE

Op zoek naar een unieke foto- of videolocatie?

 

Laat je inspireren door de architecturale lijnen van de loft en de authentieke elementen die van deze locatie werkelijk iets unieks maken. Onze ziel zit in dit project en de inrichting, dat merk je. Ook de handgemaakte serre is een prachtige plek voor foto- of filmproducties. 

Loft Madeleine kan je reeds huren vanaf 2u, een halve dag of een volledige dag. De locatie is zeer ruim en van alle comfort voorzien. Wij doen de deur voor jou open en vanaf dan kan je in alle vrijheid foto’s nemen. Boek je de locatie graag meerdere dagen na elkaar? Dat kan ook. Dan geldt een 4 + 1 regeling.

Nood aan een slaapplaats tijdens jouw meerdaagse opnames? Vraag naar onze mogelijkheden.

WAT MAG JE VERWACHTEN

Opgegroeid in een fotozaak en met een vader die professionele reportages maakte, is de kunst van de fotografie mij met de paplepel ingegeven.

Het was nog het analoge tijdperk. Mijn vader nam de foto's, mijn moeder zocht de negatieven uit en stelde de vele albums samen terwijl ze ook nog de fotowinkel draaiende hield. Hoeveel filmrolletjes zijn daar niet over de toonbank gegaan... Mooie herinneringen.

 Van zodra ik kon, stond ik zelf achter de lens om me dan later als 20-jarige nog verder te professionaliseren en 4 jaar naar de Academie voor Beeldende kunst ging in Gent om de opleiding fotografie te volgen. Ik leerde er nog meer om te kijken met een andere blik en leerde er heel wat stijlen en werken van bekende fotografen kennen.

Deze kennis neem ik mee in het verhuren van de loft voor jouw fotoshoot. Ik weet wat belangrijk is, geef je de kans om te werken met harde of zachte schaduwen, let op de details en zorg ervoor dat jij je bezig kan houden met wat er echt toe doet tijdens je shoot: je klant of je product op de eerste plaats, je compositie, je licht.

 

Heel vaak hoor ik van fotografen die de loft huren, dat het een erg dankbare locatie is. Omdat er verschillende settings en 'hoekjes' zijn die elk een eigen sfeer uitademen. Tevreden en terugkerende klanten, daar gaan we voor. 1 locatie, meerdere sferen. Allen met een authentiek en niet zo doorsnee karakter :) Denk aan romantische slaapkamer, industriële woonkamer, botanische serre, lichtrijke ruimtes met hoge plafonds....

(Voor een impressie: hoogtepunten fotoshoots op IG)

Eten Fotograaf

Foto: Momentum  /  Helder.Copy

RUIMTES MET KARAKTER

Je kan Loft Madeleine gebruiken voor o.a. foodfotografie. De keuken is het hart van onze zaak en met de genoten opleiding in hotelschool Spermalie Brugge, straalt de keuken professionaliteit en passie uit. De keuken is voorzien van alle comfort en heeft heel wat authentieke elementen. Er is veel daglicht aanwezig. Indien je dat wenst, zijn er twee softboxen voor handen (Elinchrom). Er zijn foto-achtergronden en props voor foodfotografie aanwezig.

Onze unieke, frisse keuken is volledig uitgerust met moderne apparatuur, waaronder koelkasten, een zespits SMEG kookfornuis, een lange tafel, een oven, magnetron, koelkast...  In onze keuken kun je de meest prachtige gerechten voorbereiden en stylen op een lange gedekte tafel. De ruimte beschikt over een lange eettafel en veel ramen.

Loft Madeleine leent zich ook perfect tot businessfotografie, branding, lifestyle, communieshoots, kerstmini's, zwangerschapsfotografie, boudoir... 

De ruimte is zeer licht en heeft een moderne uitstraling. De ruimtes zijn warm aangekleed en hebben karákter. De loft heeft een eigenheid en dat zal je merken aan jouw beelden. Ook de handgemaakte serre in de tuin - met steeds prachtig licht - staat volledig tot jullie beschikking.

​​

PRAKTISCH

VERSCHILLENDE SETTINGS

Wij zorgen zelf regelmatig voor veranderende settings, bv. bij kerstmini's bouwen we  een 3-tal neutrale en tijdloze settings waar je dan zelf accenten kan aan toevoegen. Zo hoef je al niet meer stil te staan bij jouw opstelling / decoratie en hoef je niet met kerstbomen te zeulen. Er zijn telkens verschillende settings, zowel in de loft als in de serre. Die zijn makkelijk naar de eigen hand te zetten met daarnaast ook nog heel wat vrije  ruimte voor eigen decoropbouw.

17936134688738270.jpg

​De loft is 200m2 en biedt heel wat ruimte. 

In de prijs is inbegrepen:

 • privégebruik van de volledige locatie d.w.z. benedenverdieping en mezzanine + aparte kamers

 • vrij gebruik van de unieke en handgemaakte serre in de binnentuin

 • inrichting en settings (kan je veranderen naar keuze)

 • lege ruimtes om zelf decors op te bouwen

 • studiobelichting indien gewenst (Elinchrom)

 • achtergronden foodfotografie + props

 • verbruik van gas, elektriciteit en water

 • gebruik van beide keukens, koelkast, ...

 • WIFI

 • groot projectiescherm indien gewenst (55" of 80")

 • privéparking voor 12 wagens

 • koffie, water, thee en huisgemaakte versnapering

 • Er is een honesty bar voor frisdranken en alcoholische dranken.

Een aanvraag kan je doen via e-mail (info@loftmadeleine.be) of boek hieronder. 

Prijzen en boeken

Reserveer hieronder je plekje. Je kan meteen kijken welke data nog beschikbaar zijn. Na boeking krijg je een mailtje met bevestiging. Pas dan is de boeking definitief. Prijzen steeds excl. BTW.

In oktober en november enkel mogelijk op weekdagen

150 euro​

​Ideaal voor brandingshoots, productfotografie, ...​

15% korting

Voor- of namiddag

9u tot 13u

13u30 tot 17u30

Weekend (zat + zon)

295 euro

Weekdagen

395 euro

15% korting

9 u tot 17 u

Andere tijdsloten mogelijk in overleg

Weekend (zat + zon)

495 euro

Weekdagen

   650 euro

15% korting

2 UUR

8 UUR

4 UUR

Minder dan 14 dagen op voorhand, kan je helaas niet meer annuleren. Ben je belet, dan kan je wel een vervanger zoeken.

Je mag de ruimte met twee fotografen boeken. Eén iemand is verantwoordelijk voor het contract. 

Wil je graag eens vrijblijvend de ruimtes komen bekijken? Dat kan steeds door een mailtje te sturen naar info@loftmadeleine.be. Samen plannen we dan een momentje!

Een karaktervolle locatie die ik als fotografe zeker weet te appreciëren. Er zijn verschillende, volledig ingerichte ruimtes waardoor je je als fotograaf volledig kan uitleven en jouw klant een mooie galerij aan alternatieven kan bieden. 
Ik heb hier reeds meerdere keren gefotografeerd. Lifestyle en familieshoots en binnenkort ook mini kerstsessies. Delphine is een spontane, creatieve dame waar ik altijd een vlotte en open communicatie mee heb. Eigen ideeën zijn altijd welkom maar gezien haar creativiteit hoef ik nauwelijks nog iets te doen en kan ik me helemaal tot mijn klanten richten.

Foto Valerie

bottom of page